Lousanne Tangelder

Parkinson Bewustzijnscoach & Geriatriefysiotherapeut

Mijn Missie

Een plek creëren waar mensen samen met Parkinson de bewegingsvrijheid ontdekken, zodat iedereen met Parkinson met een glimlach zelfredzaam ouder wordt.

Mijn Visie

Iedereen heeft met Parkinson de mogelijkheid een authentiek leven te leiden volgens zijn of haar kernwaarden en verbinding te ervaren met naasten.

Mijn verhaal

Mijn leven leiden vanuit mijn kernwaarden 
vrijheid, integriteit, authenticiteit en eerlijkheid
.
Daarvoor sta ik iedere dag weer op.

Mijn droom om een omgeving te creëren waarin mensen met plezier in beweging gezet worden, is uitgekomen. Door middel van fysieke training zoals dans, oefeningen en ook door middel van cursussen of coachingstrajecten die ons bewustzijn vergroten.

Mijn dag is geslaagd wanneer mensen met Parkinson mentaal, emotioneel en misschien zelfs wel spiritueel in beweging gezet worden.

Wat mij echt blij maakt is als mensen zich weer gezien voelen, en in zichzelf geloven. Wanneer ze voelen dat ze hun eigen weg mogen volgen. Wanneer ze zien dat ze zelf mens zijn voorbij de Parkinson, en dat ze zelf in de hand hebben hoe hun leven gaat lopen. Het is niet altijd vrolijk en zeker niet gemakkelijk, maar ondanks dat je Parkinson hebt, kun je toch levensgeluk ervaren. Er is nog meer. En als ik daarbij mag helpen voel ik me goed.
Het maakt dat ik stralend mijn werk doe!

{

Dans met je

HART
en je

voeten zullen
volgen

Zo begin ik mijn dag
Ik begin de ochtend met een mooie meditatie met 3D geluid. Dat vind ik zo mooi en inspirerend! Kokosyoghurt met fruit is mijn favoriete ontbijt. Wanneer ik vrij ben ga ik het liefst eerst een groot stuk wandelen.

De ochtend is mijn favoriete moment van de dag. Wanneer de zon opkomt en de wereld nog slaapt. Dat moment kan mij ontroeren. Alles is nog mogelijk, de hele dag ligt voor mij.

Ik houd van de natuur, en daarom leef ik mee met de getijden van de natuur.

Bewegingsvrijheid

Ik heb in verschillende fysiotherapiepraktijken ervaring opgedaan en vind het geweldig om mensen met Parkinson te inspireren om een fantastisch leven te leiden met Parkinson.
Waar ik écht blij van word is
bewegingsvrijheid en groei!

Ik zou willen dat mensen het leven weer zien dat voorbij de ziekte van Parkinson gaat. Je hebt Parkinson, je bent het niet. De bewegingsvrijheid (her)ontdekken, fysiek en mentaal sterker worden. Dat is waar ik mensen met Parkinson mee help. Dit doe ik door middel van fysiotherapie, dans- en beweegles en bewustzijnscoaching.

Een kijkje in mijn dag

Mijn passie is altijd mijn drive geweest.

Intuïtief zet ik al mijn stappen. Ik was vroeger echt onzeker, en nu groei ik enorm. Daar ben ik heel trots op. Dat is ook de bron voor Parkinson Compass. Het geloven in je eigen kracht.
Het geloven in je eigen authenticiteit.

Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is…
Het maakt niet uit, je kunt altijd mogelijkheden creëren!

Als je dat wilt kun je je oude identiteit veranderen. 

Je mag je passie altijd inzetten om jouw dromen voor elkaar te krijgen.

Wat bijna niemand weet

 ijsjes zijn mijn guilty pleasure

En verder… dat ik vaak op de Lousan-trein stap en iedereen voorbij raas. Het moment dat ik uit wil stappen denk ik, hè? Waar is iedereen? Ik kan echt keihard knallen en met een sneltreinvaart mijn doelen achterna gaan.

Tijdens mijn werk voel ik de stilte in mezelf, en kan ik helemaal in het moment zijn. Maar soms ben ik gewoon even niet te houden, dan zit ik in de zogenoemde Lousan-trein!

Ontmoet ons team

Lousanne Tangelder

Parkinsoncoach & fysiotherapeut

Thibaud Koogje

Fysiotherapeut

Marja Nieuwland

Tai Chi Balans & Energie 

Marieke van Dijk

Boks voor Parkinson

Marjon van den Biggelaar

Yoga voor Parkinson

Esmée Papa

Tekstschrijfster

Joris Noordzij

Bewustzijnstrainer en ICT

Het liefst werk ik met mensen die gemotiveerd zijn om een authentiek leven te leiden. Die durven te reflecteren, en die liefde voor het leven ervaren. Mensen die willen dansen, maar misschien nog niet helemaal durven 😉

Adres

Pracht 4 5581 CW Waalre