Lousanne Tangelder

Parkinson Bewustzijnscoach & Geriatriefysiotherapeut

Over mij

Mijn droom om een omgeving te creëren waarin mensen met Parkinson met plezier in beweging gezet worden, is uitgekomen! Door middel van fysieke training, oefeningen en (online) cursussen en coachingstrajecten mag ik iedere dag mensen met Parkinson helpen hun mooiste leven te leiden. Als mensen met Parkinson mentaal, emotioneel en fysiek in beweging gezet worden, is mijn dag geslaagd.

Wat mij echt blij maakt is als mensen zich weer gezien voelen en in zichzelf geloven. Als ze voelen dat ze hun eigen weg mogen volgen. Als ze beseffen dat ze nog steeds mensen zijn, ondanks de Parkinson en dat ze zelf bepalen hoe hun leven verloopt.

Sinds 2014 ben ik als geriatriefysiotherapeut aangesloten bij ParkinsonNet, hét keurmerk voor therapeuten op het gebied van Parkinson. In 2020 heb ik onderzoek gedaan naar de impact van bewustzijnscoaching bij patiënten met de ziekte van Parkinson in het Radboud UMC. Vanaf 2021 maak ik deel uit van het kernteam van YEP (Young en Parkinson).

Mijn verhaal

Mijn leven leiden vanuit mijn kernwaarden vrijheid, integriteit, authenticiteit en eerlijkheid.
Daarvoor sta ik iedere dag weer op.

Mijn droom om een omgeving te creëren waarin mensen met plezier in beweging gezet worden, is uitgekomen. Door middel van fysieke training zoals dans, oefeningen en ook door middel van cursussen of coachingstrajecten die ons bewustzijn vergroten.

Wat mij echt blij maakt is als mensen zich weer gezien voelen, en in zichzelf geloven. Wanneer ze voelen dat ze hun eigen weg mogen volgen. Wanneer ze zien dat ze zelf mens zijn voorbij de Parkinson, en dat ze zelf in de hand hebben hoe hun leven gaat lopen. Het is niet altijd vrolijk en zeker niet gemakkelijk, maar ondanks dat je Parkinson hebt, kun je toch levensgeluk ervaren. Er is nog meer.
Als ik daarbij mag helpen voel ik me goed. Het maakt dat ik stralend mijn werk doe!

“Mijn dag is geslaagd wanneer mensen met Parkinson mentaalemotioneel en misschien zelfs wel spiritueel in beweging gezet worden.”

Zo begin ik mijn dag
Ik begin de ochtend met een mooie meditatie met 3D geluid. Dat vind ik zo mooi en inspirerend! Kokosyoghurt met fruit is mijn favoriete ontbijt. Wanneer ik vrij ben ga ik het liefst eerst een groot stuk wandelen.

De ochtend is mijn favoriete moment van de dag. Wanneer de zon opkomt en de wereld nog slaapt. Dat moment kan mij ontroeren. Alles is nog mogelijk, de hele dag ligt voor mij.

Ik houd van de natuur, en daarom leef ik mee met de getijden van de natuur.

Bewegingsvrijheid

Ik heb in verschillende fysiotherapiepraktijken ervaring opgedaan en vind het geweldig om mensen met Parkinson te inspireren om een fantastisch leven te leiden met Parkinson.
Waar ik écht blij van word is 
bewegingsvrijheid en groei!

Ik zou willen dat mensen het leven weer zien dat voorbij de ziekte van Parkinson gaat. Je hebt Parkinson, je bent het niet. De bewegingsvrijheid (her)ontdekken, fysiek en mentaal sterker worden. Dat is waar ik mensen met Parkinson mee help. Dit doe ik door middel van fysiotherapie, dans- en beweegles en bewustzijnscoaching.

Let’s get personal

  • Ik ben moeder van 2 fantastische zoons
  • IJsjes zijn mijn guitly pleasure
  • Ik kan echt keihard knallen en met een sneltreinvaart mijn doelen achterna gaan. Tijdens mijn werk voel ik de stilte in mezelf, en kan ik helemaal in het moment zijn. Maar soms ben ik gewoon even niet te houden, dan zit ik in de zogenoemde Lousan-trein!

Ons team

Lousanne Tangelder
Parkinsoncoach & fysiotherapeut
Thibaud Koogje
Fysiotherapeut
Marja Nieuwland
Tai Chi Balans & Energie
Marieke van Dijk
Boks voor Parkinson
Marjon van den Biggelaar
Yoga voor Parkinson
Joris Noordzij
Bewustzijnstrainer en ICT
Arlette Vos
Marketing & Communicatie adviseur
Anouk Kneefel
Technisch VA

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Parkinson Compass en ontvang updates, meditaties en inspiratie in je mailbox, om jouw leven met Parkinson ten volste te leven.