NahPartner Kompas

Ook jouw leven staat op z’n kop

De impact van de diagnose van een niet aangeboren hersenaandoening kan enorm zijn. Ook voor partners. Door niet te willen voelen, erkennen en het weg te stoppen, spelen de gevolgen van een NAH onbewust een grote rol in jullie leven.

Heeft jouw partner een niet aangeboren hersenaandoening? Dan is deze training voor jou!

Voor wie?

De training is bedoelt voor de partner die bereid is actief mee te doen aan de opdrachten die aan bod komen tijdens de training. Hierbij kijk je kritisch naar eigen emoties, gedachten en het eigen handelen en neemt daar de verantwoordelijkheid voor.

Over de training

De training bestaat uit drie middagen. Iedere training werken we vanuit vier thema’s.

  1. Emoties: rouw & verlies, angst, liefde & verbinding
  2. Verantwoordelijkheid: grenzen aangeven, reacties van jezelf/anderen, integriteit
  3. Kernwaarden: eigen wensen, energiebalans, eigen waarden en behoeftes erkennen en hier naar leven
  4. Systemisch: kennismaken met de impact van verschillende rollen in je leven, hulp aanvaarden & steun geven, impact erkennen van het proces van ziekteverloop

Daarnaast ga je tijdens en tussen de trainingen actief aan de slag met opdrachten die voortborduren op de training. Deze opdrachten kunnen daadwerkelijk een verschil maken in jouw leven. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een eigen zorgteam dat je kan ondersteunen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via onderstaande knop:

Wat anderen zeggen over NAH Partner Kompas

“Een zinvolle training die je handvatten aanreikt om je in het proces

van mantelzorger te ondersteunen.”

Zo zien de trainingsdagen eruit…

Dag 1:
Tijdens de eerste training vormen we een basis van waaruit je als ‘partner van’ richting kunt gaan bepalen en bewust wordt wat voor jou belangrijk is. Je leert wat jouw basis gedachten en emoties zijn. Als laatste maak je een start met het samenstellen van jouw zorgteam.

Dag 2:
Op de tweede lesdag komen dragen en leunen, de energiebalans, wensen versus behoeftes en het ontstaan van lijden en angsten aan bod. Verder ga je richting bepalen voor je zorgteam.

Dag 3:
Op de derde dag kijk je door welke fases jij, je partner en NAH heen gaan. Ook komen grenzen aangeven en omgaan met de omgeving voorbij. Verder kijk je naar wat liefde is voor jou, je partner en je relatie. Als laatste komt accountability vanuit je zorgteam naar voren.

“Speelt NAH onbewust een grote rol in jullie leven?”

NAH Partner Kompas

Data 2024:                             Tijd:
Vrijdag 1 maart                    12.30 Inloop
Woensdag 20 maart          13.00 Start
Vrijdag 12 april                    18.00 Einde

Locatie:
Integraal Gezondheidscentrum Zaltbommel
De Virieusingel 8
5301 GB, Zaltbommel

Kosten:
Pilotprijs €50,- (incl 21% btw)

Data 2024:                               Tijd:
Dinsdag 1 oktober               12.30 Inloop
Dinsdag 29 oktober            13.00 Start
Dinsdag 26 november        18.00 Einde

Locatie:
Het Klooster                                                                                       Hoogstraat 8
5581 BK, Waalre

 

Wat anderen zeggen over de partnertraining

De Partnertraining heeft me opgeleverd dat ik met een andere blik ben gaan kijken naar de ziekte. Veel meer op basis. Ik heb leren ontdekken dat de cursisten allemaal op hun eigen wijze de ziekte van hun partner beleven. Iedere parkinson patiënt is anders en uit de ziekte op zijn of haar manier. Ik was erg blij met de theorie die we hebben zien langskomen. Verschillende onderdelen hebben mij de ogen doen openen.

Wat ik ook heb geleerd is dat ik ook zeker naar mezelf moet kijken en voelen wat ik voel en dat kunnen benoemen. Ik was zeer verrast dat ik dat wél kan in (zeer) specifieke situaties. Om dit samen met anderen te doen geeft dat dus meer kennis en ook voorbeelden. De training bevatte ook allerlei voorbeelden om te gebruiken en daar ben ik zojuist ook mee begonnen.

Ik heb jullie leren kennen als zeer professionele mensen die een geweldig open sfeer weten te creëren. De groep bestond alleen maar uit hele open mensen, die hebben jullie echt mee op gang geholpen voor de toekomst. Het geeft je de mogelijkheid om ook buiten jezelf na te denken en daarover te sparren met elkaar. Ik voelde ruimte om mijn ervaringen en denkbeelden te uiten. Ik voelde “nul” belemmering en dat was voor mij zeker een openbaring. Heerlijk!!!! Ik heb in redelijk wat groepen geparticipeerd, maar dit was de meest toegankelijke groep. Erg veel dank daarvoor.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Parkinson Compass en ontvang updates, meditaties en inspiratie in je mailbox, om jouw leven met Parkinson ten volste te leven.

Keurmerken