Een leven in overvloed. Totaal onverwachts kwam het besef dat alles echt bereikbaar is. Als alles kan, waar kies ik dan voor? Wat zijn eigenlijk mijn kernwaarden?

Vroeger wist ik dat alles altijd bereikbaar was. Ik probeerde in te voelen hoe het zou zijn als alles mogelijk was. Dat gaf me een overweldigend gevoel. Bewustzijnstrainingen hebben dezelfde insteek. Daar kwam ik erachter wat mijn beperkende overtuigingen zijn, en waardoor deze overvloed nog niet gerealiseerd is. Auw… Ja, dat kan soms pijn doen.

Enkele van mijn beperkende overtuigingen waren:  Ja maar, het kan toch ook niet… Ik heb die kennis toch nog niet. Ik heb dat geld toch nog niet. Ja, maar… Maar ja…

In mijn werk hoor ik deze overtuiging ook vaak: Ja, maar ik heb Parkinson. 

Volgens veel klanten de reden om niet te leven volgens hun eigen kernwaarden. Het feit dat de overtuiging ‘Ja, maar…’ naar boven komt, maakt dat ik hoor vanuit welk perspectief jij naar het leven kijkt.

De impact van het besef dat ‘alles’ bereikbaar is, is zó mooi dat het mij kan laten huilen en lachen tegelijk! Herken je die momenten ook? Ga eens bij jezelf na, wanneer zijn die momenten er voor jou? En wat gebeurt er dan precies?

Voor mij kunnen die momenten zijn wanneer mijn zoontjes mij wakker maken in het weekend om 4.00 ’s morgens. Met de twinkeling in hun ogen vragen ze zich af: Zal er iets in mijn schoentje zitten?

Ik blijf even stil liggen; de volgende eerlijke overtuiging komt op (lees: de ‘ja, maar belemmerende overtuiging): Oh nee, het is pas 4:00 uur! Jezus het is weekend, kan ik eindelijk even bijtanken, maken jullie mij zo vroeg wakker. Ga terug naar jullie bed.

Door even stil te blijven liggen ervaar ik de impact van deze gedachten. Wat is er nu belangrijk voor mij? Wat zijn mijn kernwaarden? Dan komt dankbaarheid naar boven en tranen met een glimlach. Liefde voor mijn kinderen en hun beleving van de wereld, en de herinneringen over mijn eigen kindertijd. Hoe kies ik ervoor om nu te reageren en te handelen?

Dit bewuste moment heeft voor mij invloed op hoe ik me voel en dus reageer.

Een totaal ander moment is de spontane onverwachte vakantie die ik laatst heb geboekt. 1 nachtje in een all-inclusive hotel in Marokko. Waar ik de tijd kan nemen om even helemaal stil te staan bij mijn passie en werk, zonder alledaagse afleidingen. De overvloed aan eten en zonneschijn… Waar kies ik voor?

Drie keer terug lopen naar het buffet, omdat ik niet kan kiezen, dus maar alles ga proeven? Of sta ik even stil, laat ik de impact ervan op mij inwerken, wat is belangrijk voor mij?

Tranen en een lach; een besef van zoveel overvloed.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?! Wauw. Ik maak de keuze die het dichtst bij mijn kernwaarden ligt en mijn leven letterlijk voedt. De tijd hier in Marokko, doet me even stilstaan.

Er zijn ook genoeg downs in mijn leven. Ik prijs me gelukkig dat ik ook de ups zie. Het leven is altijd in overvloed, het is alleen dat ik mezelf de tijd mag gunnen om stil te staan, om te observeren wat er door mij heen gaat.

Ik kies ervoor om mijn passie via mijn werk met jullie te delen. Mijn visie:

Iedereen met Parkinson heeft de mogelijkheid een authentiek leven te leiden volgens hun eigen kernwaarden.

Heb jij Parkinson of heeft de Parkinson jou?

Welkom bij ParkinsonCompass.

Lousanne