Parkinson heeft óók invloed op het leven van de partner.

ParkinsonCompass en Bonute hebben een training ontwikkeld met financiële ondersteuning van de Hersenstichting, die volledig draait om de partner.

De training ‘Get it on met Parkinson – Partner’ is speciaal bedoeld voor de partner die bereid is tot zelfreflectie, open staat voor verandering en ervaringsgericht is.

De training bestaat uit drie middagen waar we werken vanuit vier thema’s die in elke training terugkomen.

Emoties

rouw & verlies, angst, liefde & verbinding

Verantwoordelijkheid

grenzen aangeven, reacties van jezelf/anderen en integriteit

Kernwaarden

eigen wensen, energiebalans, waarden en behoeftes erkennen en hier naar leven

Systeem

comfort-zone, dragen & leunen, cyclus in ziekteverloop

Daarnaast gaat de partner tijdens en tussen de trainingen actief werken met opdrachten die voortborduren op de training. Deze opdrachten helpen daadwerkelijk een verschil te gaan maken in het leven van de partner/naaste. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een eigen zorgteam dat je kan ondersteunen.

Data 2023:
Woensdag 25 oktober
Vrijdag 17 november
Woensdag 29 november

Tijd:
13.00 inloop
13.30 start training
16.30 einde training

Locatie:
Het Klooster
Hoogstraat 8
5581 BK Waalre
Parkeren mogelijk op de Jan van Genugtenstraat en evt bij de Albert Heijn op de parkeerplaats.

In 2024 zullen we op 1 en 20 maart en 12 april nog een training geven in Zaltbommel. Bij meer dan 12 aanmeldingen zullen we met een wachtlijst gaan werken.

Laat het ook gerust weten als je uit een ander deel van het land komt en je wil dat we jouw kant opkomen! We denken graag in mogelijkheden.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Alleen nu:

€50,-

“We willen allemaal het beste.
Het beste voor onszelf, onze partner én onze relatie(s).”

Samenvatting van de training:

De eerste middag vormen we een basis van waaruit je als ‘partner van’ richting kunt gaan bepalen en bewust wordt wat voor jou belangrijk is. Je leert wat jouw basis gedachten en emoties zijn. Als laatste maak je een start met het samenstellen van jouw zorgteam.

Op de tweede lesdag komen dragen en leunen, de energiebalans, wensen versus behoeftes en het ontstaan van lijden en angsten aan bod. Verder ga je richting bepalen voor je zorgteam.

Op de derde dag kijk je door welke fases jij, je partner en Parkinson heen gaan. Ook komen grenzen aangeven en omgaan met de omgeving voorbij. Je kijkt naar wat liefde is voor jou, je partner en je relatie? Als laatste komt accountability vanuit je zorgteam naar voren.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Alleen nu:

€50,-

“Wie wil jij zijn als naasten en Partner?